SkyQ adapter - Csillagászati távcső iPhone, iPad vagy MacBook vezérléssel
 
Astromaster LT70 AZ csillagászati távcső

A kiszállítás díja a termékek súlyától függ. Ha a kosár értéke meghaladja a(z) 15 000 Ft-ot a kiszállítás ingyenes.
Személyes átvétel
bármilyen súly0 Ft
Kiszállítás futárral
1 kg alatt1 400 Ft
5 kg - 11.9 kg2 000 Ft
12 kg felett3 500 Ft
Távcső kiegészítők / Baader Dupla Polarizációs Szűrő

Baader Dupla Polarizációs Szűrő

Ár: 17 800 Ft
Súly: 0,5 kg
 db 

A Hold megfigyelése nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolná. A Hold fénye fázisváltozásainak köszönhetően drasztikusan változik elvakítva a megfigyelőt. Ezért javasolt upla polarizációs szűrő a Hold megfigyeléséhez.

Mint a neve is mutatja ennél a szűrőnél tulajdonképpen két szűrőről beszélünk. Két polarizációs szűrőt egymáson forgatva, 2%-és 40% között tudja szabályozni a szemre jutó fény mennyiségét a Hold fázisának, a használt okulár, a teleszkóp, illetve az Ön igényeinek megfelelően. A szűrőket egy gyűrű tartja össze, ami körül elfogathatóak, ez az okos megoldás biztosítja, hogy a szűrő véletlenül ne essen szét a sötétben, mint a legtöbb alacsonyabb kategóriájú szűrőnél.

Nemcsak a Hold megfigyelésénél lehet a segítségére. Nagy hasznát veheti szoros kettőscsillagok felbontásánál is amikor a fényszóródást tudja csökkenteni a kettős fényesebb tagjánál, láthatóvá téve a halványabb csillagot is.

Refraktoroknál a legkényelmesebben úgy használhatja a szűrőt, hogy kettécsavarja, egyik felét a zenittükörbe, másikat az okulárba csavarja. Ilyenkor egyszerűen az okulár elforgatásával tudja szabályozni teleszkópja fényerejét.

A feltüntetett egységárak az ÁFA-t tartalmazzák (bruttó árak)
e-mail cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Az Ön kosara jelenleg
üres
Az Ön neve
E-mail cím