SkyQ adapter - Csillagászati távcső iPhone, iPad vagy MacBook vezérléssel
 
Astromaster LT70 AZ csillagászati távcső

A kiszállítás díja a termékek súlyától függ. Ha a kosár értéke meghaladja a(z) 15 000 Ft-ot a kiszállítás ingyenes.
Személyes átvétel
bármilyen súly0 Ft
Kiszállítás futárral
1 kg alatt1 400 Ft
5 kg - 11.9 kg2 000 Ft
12 kg felett3 500 Ft

Celestron Cavalry Távcső család

Celestron Cavalry távcső
A
mi már első ránézésre megmutatkozik a Celestron Cavalry távcsöveknél, az a masszív kialakítás, melyen egyértelműen látszik, hogy ezeket a távcsöveket erős igénybevételre tervezték. A távcsőbe tekintve pedig egyértelműen kijelenthető, valamennyi távcső minőségi optikai rendszert kapott.

A Celestron Cavalry egy rendhagyó távcső család. Értem ez alatt egyrészt, hogy nem a "megszokott" méretű - lsd. nagyítás+frontlencseátmérő kombináció - sorozatot találod, másodsorban köztülük kettő olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely nagy érdeklődésre tarthat számot, mondhatni hiánypótló távcső a kategóriában... de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg a Celestron Cavalry távcsövek főbb jellemzőit:

Celestron Cavalry távcső

Vízálló és Párásodásmentes

Alapvető elvárás egy tereptávcsőtől, hogy ellenálló legyen a vízzel és az ezzel együtt járó párásodással szemben. Ennek megfelelően valamennyi Cavalry távcső vízálló, a belső pára képződés ellen pedig nitrogén gázzal töltött. Bátran használhatod zord időjárási körülmények között is.Celestron Cavalry távcső

Masszív és erős

A terepi használat másik feltétele az ellenálló strapabíró váz. A Celestron Cavalry távcsövek  fém vázzal rendelkeznek, a nagyobb védelem érdekében pedig vastag gumiborítást kaptak, amely úgy védi a távcsövek optikai rendszerét, mint egy páncélborítás. Nem utolsó szempont, hogy a gumiborítás stabil fogást eredményez bármely időjárásban, akár esőben, nyíltvizen használva sem csúszik a távcső felszíne.

Optikai minőség

Mivel távcsövekről van szó ne menjünk el szó nélkül az egyik legfontosabb paraméter a képalkotás minősége mellett sem. Természetesen egy olyan nagy cég, mint a Celestron messzemenőleg odafigyel erre, így magától értetődő, hogy a Cavalry távcsövek Fully Multi Coated bevonatokat kaptak, prizmáik pedig minőségi BaK4 üvegből készültek.

Különleges távcsövek

A Celestron Cavalry távcső sorozatban, nem a konvencionális távcső nagyítás-átmérő arányokat találod, na jó a 10x50-es talán kivétel, de igazából nem a trendek domináltak a távcsőnagyítás megválasztásánál, hanem inkább a felhasználási terület igényei.

Nagyítás szempontjából 15x, 10x, 7x binokulár és egy 8x nagyítású monokulár kapott helyet a sorozatban.

Érdekesség, hogy a Cavalry 8x42-es, a Cavalry 7x30-as és a Cavalry 7x50-es valamennyi beépített iránytűvel és mérőszálkeresztel rendelkezik. Ez utóbbira a Celestron Cavalry 7x50 pedig GPS is került amely megmutatja a megfigyelés pontos koordinátáját és a tengerszint feletti magasságot is. Ez már önmagában kuriózum, főleg ebben az árkategóriában. Egyedi a rendkívül kompakt és könnyű Celestron Cavalry 7x30 is, amely a régi katonai, parancsnoki távcsöveknek egy modern optikával szerelt újragondolása, újáéledése.
Celestron Cavalry távcső

e-mail cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Az Ön kosara jelenleg
üres
Az Ön neve
E-mail cím