SkyQ adapter - Csillagászati távcső iPhone, iPad vagy MacBook vezérléssel
 
Astromaster LT70 AZ csillagászati távcső

A kiszállítás díja a termékek súlyától függ. Ha a kosár értéke meghaladja a(z) 15 000 Ft-ot a kiszállítás ingyenes.
Személyes átvétel
bármilyen súly0 Ft
Kiszállítás futárral
1 kg alatt1 400 Ft
5 kg - 11.9 kg2 000 Ft
12 kg felett3 500 Ft

Csillagászati távcső HD minőségben

celestron edge hd csillagászati távcső

Az Univerzum HD minőségben, azaz a világ egy olyan felbontásban, amire csak egy igazán kiemelkedő teljesítményű csillagászati távcső képes.

celestron edge hd csillagászati távcsőCelestron Edge HD csillagászati távcsövek, ún. aplanatikus Schmidt-Cassegrain rendszerek. Mit jelent mindez? Röviden: amely hiba mentes leképzéssel rendelkeznek a teljes vizuális és fotografikus látómezőben. A Celestron EDGE HD csillagászati távcsövek ugyanis nemcsak a kép széli kómahibát korrigálják, hanem más leképzési hibákat is, mint pl. a szférikus aberrációt, ennek köszönhetően képük síkban teljesen korrigált, méghozzá a látómező egészén.
Bármely Celestron Edge HD csillagászati távcső síkban 3x jobban korrigált, mint egy normál Schmidt-Cassegrain teleszkóp, sőt más gyártók korrigált rendszereinél is jobb  képalkotással rendelkezik.

Igazi asztrográf minőségű csillagászati távcső

A Celestron Edge HD csillagászati távcsövek minden igényt kielegítő vizuális és fotografikus műszerek, azaz valamennyi Igazi asztrográf minőségű csillagászati távcső. Ráadásul nem csak a képalkotásukban tudnak meglepő dolgokat a

Celestron Edge csillagászati távcsövek, hanem fényerőben is. Ez elég meglepő kijelentés elsőre egy Schmidt-Cassegrain rendszerre, de az Edge HD csillagászati távcsövek ún. FastStar rendszerrel rendelkeznek, azaz átalakíthatóak rendkívüli fényerejű f/2 (!!!) Schmidt-kamerává. A segédtükör helyére rakott csillagászati kamera, vagy DSLR géppel extrém rövid expozíciós idő és hatalmas látómező érhető el.

Már említettem, hogy úm. aplanatikus távcsövek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a ma kapható legnagyobb csillagászati ccd szélén is pontszerűek lesznek a csillagok. Így nagyobb a távcső élessége és a felbontása.

celestron edge hd csillagászati távcső

Általában, akármilyen pontos is az élességállítás a látómező közepén, a távcsőtükör görbülete miatt a látomező széle felé életlenebb lesz a kép. Minél szélesebb a látómező, annál inkább erősödik ez a jelenség.  Ez lehet, hogy vizuális megfigyelésnél elfogadható, amint azonban digitális kamerával fényképezel, melynek érzékelője nem görbült, hanem síkban helyezkedik el a csillagok képe életlenséget mutat. A kép széle felé haladva egyre jelentősebb mértékben nagyban rontva a látványt, a felbontást, tehát végső soron a kép élvezhetőségét.

 

Messziről jött ember azt mond, amit akar, ezért inkább nézzük meg egy kicsit közelebbről az alábbi két képet!

Mindkét felvétel ugyanolyan kamerával készült ( 35mm-es full-frame szenzor ), ugyanolyan légköri viszonyok mellett. Az élességet középre állítottuk.

Amint látható az első képen (melyet a magát „Coma-free Design"-nak mondó távcső) a kép pereme felé haladva egyre nagyobb és elmosódottabb csillagokat mutat. A kép szélén pedig már annyira, hogy a csillagok képe életlen korongként jelentkezik, ahelyett, hogy pontszerű lenne.celestron edge hd csillagászati távcső

celestron edge hd csillagászati távcsőA második képen a Celestron EDGE HD tökéletesen korrigált képsíkja látható.  A képek alapján egyértelmű, hogy az Edge HD csillagászati távcsövek felbontása sokkal jobb, élesebb képet alkot és nagyobb határmagnitudóval is rendelkezik, mint más hasonló nyílásviszonyú teleszkóp. A Celestron EDGE HD csillagászati távcső kisebb fókuszpontot rajzol, ennek köszönhetően látványosan javul a távcső kontrasztja és a nagyobb felbontás nagyobb részletgazdagságot eredményez a felvételen.

 

A Celestron EDGE HD csillagászati távcsövek többféle változatban kerülnek forgalomba.

 

e-mail cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Az Ön kosara jelenleg
üres
Az Ön neve
E-mail cím