SkyQ adapter - Csillagászati távcső iPhone, iPad vagy MacBook vezérléssel
 
Astromaster LT70 AZ csillagászati távcső

A kiszállítás díja a termékek súlyától függ. Ha a kosár értéke meghaladja a(z) 15 000 Ft-ot a kiszállítás ingyenes.
Személyes átvétel
bármilyen súly0 Ft
Kiszállítás futárral
1 kg alatt1 400 Ft
5 kg - 11.9 kg2 000 Ft
12 kg felett3 500 Ft

Celestron Omni XLT csillagászati távcső sorozat

csillagásazti távcső Omni XLT Celestron

Az Omni XLT csillagásazti távcső sorozatot kifejezetten az igényes amatőrcsillagászoknak fejlesztette és készíti a Celestron.Kiváló minőség, nagy teljesítmény.csillagásazti távcső Omni XLT Celestron

A Celestron Omni XLT csillagásazti távcső család többféle műszerből áll. Megtalálható benne a refraktor, a tükrös távcső és a Schmidt-Cassegrain rendszer egyaránt. Azaz minden, ami a csillagászattal komolyan foglalkozó ember elvárásainak megfelel. Többféle távcső, egy valami azonban mégis közös bennük: a minőség.

Minőség, ez az Omni XLT távcsövek sikerének igazi titka. Különös gonddal kiválasztott optikai elemek alkotják a teleszkópokat, melyek elkészítését kézzel fejezik be (hand figuring) pontosan megmunkált főtükröt vagy objektívet és ragyogó képalkotást biztosítva valamennyi Omni XLT műszernek.

  • Professzionalizmus tetőtől talpig

Amennyiben "klasszikus", több megfigyelési területen bevethető, kiváló minőségű csillagászati távcsövet keresel a Celestron Omni XLT távcsövekkel jó nyomon jársz. Itt a klasszikus nem arra utal, hogy régi a távcső, hiszen a legmodernebb eljárással készül, elég, ha csak a Celestron legújabb csillagászati távcsövek részére kifejlesztettcsillagászati távcsőbevonat Celestron StarBright XLTfényáteresztő bevonatát a StarBright bevonatot említjük. Erre utal a távcsövek megnevezésében is az XLT rövidítés.

A refraktoroknál, azaz a lencsés távcsöveknél további érdekességet is találunk. Az Omni 102 XLT, Omni 120 XLT és Omni 150R XLT csillagászati távcsöveknél az objektív kialakítása is egyedülálló. A lencsék ugyanis aszférikus kialakításúak, azaz a szférikus aberráció okozta leképzési hiba ezeknél a távcsöveknél sokkal kisebb. Ebből következően az Omni XLT távcsövek nemcsak vizuális célokra, hanem asztrofotózásra is javasolhatóak.

A távcsövek mechanikájára sem lehet panasz. A masszív, mégis könnyen mozgatható, acéllábas Celestron CG-4 mechanika megfelelő stabilitást és finom követést biztosít a megfigyelés során.

 A Celestron Omni XLT csillagászati távcső sorozat tagjai:

e-mail cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Az Ön kosara jelenleg
üres
Az Ön neve
E-mail cím