SkyQ adapter - Csillagászati távcső iPhone, iPad vagy MacBook vezérléssel
 
Astromaster LT70 AZ csillagászati távcső

A kiszállítás díja a termékek súlyától függ. Ha a kosár értéke meghaladja a(z) 15 000 Ft-ot a kiszállítás ingyenes.
Személyes átvétel
bármilyen súly0 Ft
Kiszállítás futárral
1 kg alatt1 400 Ft
5 kg - 11.9 kg2 000 Ft
12 kg felett3 500 Ft

Csillagászati távcső bevonat Celestron StarBright XLT

Mire képes a StarBright XLT bevonat, és miért jó ez Neked?

Starbright XLT csillagásazti távcső bevonatEgyszerűen fogalmazva: egy olyan fényáteresztést megnövelő többrétegű bevonat a csillagászati távcső üveg felületein, amely jelenleg a legjobb fényáteresztést biztosítja a csillagászati távcső számára.

Minél több információt gyűjt össze és enged át csillagászati távcsöved, annál kontrasztosabb és élesebb lesz a kép, melyet látsz. Ebben segít a Celestreon StarBright XLT bevonat, ugyanis a mai bevonatok közül ez képes a legjobban növelni a csillagászati távcső optikai elemeinek fényhasznosítását...

Ha a részletekre is kiváncsi vagy a következőkben adunk egy bővebb leírást arról, hogy mi is a StarBright XLT csillagászati távcső bevonat, pl. egy Schmidt-Cassegrain csillagászati távcső esetében:

  1. Egyedülálló multy-layer tükörbevonat. A Celestron távcsőtükör bevonatai több, minőségi rétegből állnak, melyekhez többféle anyagot használnak: alumínium, SiO2 (kvarc) és TiO2 (titánium-dioxid) Ezen felületkezelések együttese a teljes spektrumon egyenletes visszaverődést eredményez, amely optimális, mind a fotografikus (CCD), mind a szabadszemes megfigyeléshez.
  2. Multy-layer antireflexiós bevonat a korrekciós lemezen. Ez a bevonat egyrészt MgF2 (magnézium-fluorid), másrészt egy izgalmas anyag: HfO2 (hafnium-dioxid). A hafnium egy ritka elem, ezért természetesen igen költséges. Megközelítőleg 2000USD /kg. Viszont nagy előnye, hogy spektrális áteresztése nagyobb,  mint a titániumnak.
  3. Nagy áteresztésű 'Water White' üveg. Egy StarBright bevonattal rendelkező Celestron Schmidt-Cassegrain csillagászati távcső korrekciós lencséjénél ún. 'water white' üveget találsz az elterjedtebb 'Soda Lime' üveggel szemben. A Water White üveg ugyanis már alapból 90,5%-os fényáteresztést produkál, amely 3%-al jobb, mint amire a Soda Lime üveg képes.  A Water White üveg StrarBright XLT bevonattal ellátva a fényáteresztés 97,4%-ra javítható.

A StarBright XLT bevonat tehát nagyban javítja a csillagászati távcső teljesítményét.

 

 

e-mail cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Az Ön kosara jelenleg
üres
Az Ön neve
E-mail cím