SkyQ adapter - Csillagászati távcső iPhone, iPad vagy MacBook vezérléssel
 
Astromaster LT70 AZ csillagászati távcső

A kiszállítás díja a termékek súlyától függ. Ha a kosár értéke meghaladja a(z) 15 000 Ft-ot a kiszállítás ingyenes.
Személyes átvétel
bármilyen súly0 Ft
Kiszállítás futárral
1 kg alatt1 400 Ft
5 kg - 11.9 kg2 000 Ft
12 kg felett3 500 Ft

A SkyAlign eljárás

csillagászati távcső beállítás-skyalignA számítógép vezérlésű csillagászati távcsövek legnagyobb előnye, hogy bárki számára elérhetővé teszik a csillagászatot, mindenféle csillagászati előtanulmány nélkül. Azonban az ilyen automata teleszkópoknál is van egy-két alapbeállítás, amit el kell végezni ahhoz, hogy a távcső megtalálja a kiválasztott galaxist, gázködöt vagy bolygót...

A Celestron még ebben is nagy segítséget nyújt. A SkyAlign beállítás lehetővé teszi, hogy az égbolt ismerete nélkül is be lehessen kalibrálni, azaz használatra készre állítani a csillagászati távcsövet. Önnek nem kell mást tenni, csak kiválasztani három tetszőleges égi objektumot – csillagot, bolygót vagy akár a Holdat! -, melyeknek még a nevét sem kell ismernie, beállítani a dátumot, időt és a megfigyelés helyét (Budapest koordinátáit a NexStar kézivezérlők ismerik) és már kezdheti is a megfigyelést. Azonban nem csak kezdőknek lehet ez nagy segítség.

Gyakorló amatőrcsillagászok is gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy az égboltnak csak egy kis része látszik, Murphy törvénye szerint pont azok a referenciacsillagok nem, amelyeket kér a távcső a kalibráláshoz. A Celestron SkyAlign eljárásával bárhol felállíthatja és használhatja műszerét.

e-mail cím
jelszó
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Az Ön kosara jelenleg
üres
Az Ön neve
E-mail cím